www.flexys.hu

ÁFA váltással kapcsolatos információk

Tisztelt Partnerünk!

2017. január 1-től egyes tételek esetén Általános Forgalmi Adó változás történik. A kétlépéses áfakulcs-csökkentés az étkezőhely vendéglátásban érintett vendéglátóknál-, és szállodai szolgáltatóknál az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalomra lesz érvényes. Az ÁFA változás 2017. január 1-től első lépcsőjeként ezek a tranzakciók 18%, míg 2018. január 1-től, 5%-os ÁFA kulccsal fognak adózni.

A Magyar Közlöny 2016/87 számában megjelent, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvény alapján elfogadott jogszabályváltozás minden fent említett szolgáltatási kört ellátó vállalkozás esetén érvényes.

A vonatkozó NAV álláspontot ezen a linken keresztül érheti el.

Cégünk törekszik arra, hogy az ÁFA változás miatti kényelmetlenségeket csökkentse. Ezért összegyűjtöttük áruforgalmi, és front office programunkban az összes olyan lényeges lépést, amivel még gördülékenyebbé válik az elkövetkezendő hetek átállása.

A FLEXYS Kft. ezen hírlevéllel kívánja partnerei figyelmét felhívni a fontos változásra. Amennyiben érdeklődik bármelyik dokumentumunk iránt, úgy kérem küldje el ajánlatkérését a flexys@flexys.hu email címre.