www.flexys.hu

Online számlaadat-szolgáltatás 2018. július 1-jétől

2018 július 1-től érkezik a kötelező online számlaadat-szolgáltatás!

‌‌
A nemzetgazdasági minisztérium (NGM) 2018. évi rendeletének tervezete a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet módosítása értelmében

minden számlázási funkcióval rendelkező programmal kibocsátott számla adattartalmáról elektronikus (Online) adatszolgáltatást kell teljesíteniük a kibocsátóknak, amennyiben az legalább 100 000 forint áthárított adót tartalmaz.

Az adatszolgáltatási kötelezettség valamennyi belföldön nyilvántartásba vett adóalanyra kiterjed. Ennek megfelelően az áfa-regisztráltaknak is adatszolgáltatást kell teljesíteniük a másik belföldi adóalanynak (partnernek) kiállított számláikról.

A fenti változások hátteréről ezen a NAV oldalon tájékozódhat.

——————————————

További fontos információk az Online számlázási rendszerhez történő kapcsolódáshoz:

A NAV felé történő ONLINE számlaküldéssel kapcsolatban a felhasználókank további kötelező regisztrációs folyamatot kell végrehalytani ahhoz, hogy a jogszabályi feltételeknek megfelelő számlafeladást tudjanak végezni.

El kell végezni a onlineszamla-test.nav.gov.hu weboldalon a felhasználói regisztrációt. A regisztrációhoz szükséges a cég ügyfélkapu oldalának képviseletére jogosult személy ügyfélkapu felhasználói hozzáférése (FIGYELEM! Bérmilyen jellegű felhasznlói adat, így az ügyfélkapu hozzáférés harmadik félnek történő átadása magas biztonsági kockázattal jár. Illetéktelen személyek a felhasználói adatok birtokában bármikor hozzáférhetnek cégük-, illetve egyéb ezen szolgáltatásban tárolt adataikhoz is.). A regisztráció során a weboldal létrehoz egy felhasználónevet és egy jelszót a felhasználó számára. Ez utóbbi két adattal tud majd a program a számlakészítéskor automatikusan bejelentkezni a NAV online számlaküldő felületére és elvégezni a feltételeknek megfelelő számlaadatok felküldését. A regisztráció folyamatáról, körülményeiről a fent említett weboldalon található bővebb információ. A kapott felhasználónév és jelszó használatával kapcsolatban később tájékoztatót küldünk.

——————————————

A frissítések minden számlázó rendszert érintő követési átalánydíjas szerződéssel rendelkező (havidíjat fizető) partnerünk részére díjmentes.

Egyszeri (nem havidíjas) szerződéssel rendelkező partnereink a rendszer frissítésével kapcsolatban kérjék személyre szabott ajánlatukat a flexys@flexys.hu email címre elküldve. A frissítést csak elfogadott és újrakötött szerződés esetén indítjuk el.

A számlázó programok várható frissítése 2018. május 15. és június 30-ika között történik előre egyeztetett időpontban.‌‌

Üdvözlettel:

Flexys Kft. csapata